Кратък ONline учебник по фризьорство
Loading

сряда, 7 април 2010 г.

- вещества за трайна обработка на косата

Ако приемем,че боите за коса имат нетрайно действие или съвсем повърхностно върху косъма,то тогава кои са веществата за трайна обработка на косата?
Това са:
decolorant /платине/-за трайно изрусяване
Използва се за трайно обезцветяване на косата.Ако боята за коса внася допълнителна оцветяваща молекула между плочките на косъма,то платинето премахва и естествените цветни молекули.В себе си съдържа Sodium/натрий/ съединения във вид на прах и някои видове-синка/за премахване на жълтият оттенък след действието му/.Разрежда се с оксидант 12%,9% и 6% в зависимост от процедурата и исканият ефект.



и къдрин с прилежащият фиксаж.
Използва се за трайно къдрене на права коса /и прекъдряне на естествено къдрава коса/.Действието му се изразява в преподреждане на молекулите съставляващи кристалната структура на косъма.Съдържа в себе си thioglycolic acid --гликолова киселина,а омекотителите са цистеин и цистамин.Фиксажът пък има за цел да върне молекулярното състояние на косъма в първоначалното му състояние,но с новата му кристална структура/форма/.

Препарат за трайно изправяне на естествено къдрави коси.В повечето случаи е на основата на натриев хидроксид,но тук са важни допълнителните съставки.За всеки производител са различни.продава се в кремообразен вид,течен,а новите технологий го комбинират с цяла система/действието и е на молекулярно ниво както при боите и къдрина/.










Препарат за премахване на трайната боя от косъма.Обикновенно е в два компонента.
1.Съдържа в себе си hydroxymethane sulfinic acid/натриева киселина на основата на метанол/.
2.citric acid/лимонена киселина/,aqua,Cetrimonium chloride,парфюм и въобще неутрализиращи,въстановяващи и омекотяващи вещества.












П.с."Дал съм съставките,които реално действат за постигането на даден резултат.Стряскащи са,но във всеки един продукт не са в чистата си форма,а в комбинация с други,които неутрализират до голяма степен вредното им  действие.Да не забравяме,че все пак това не е урок по химия и ние не сме химици"

Няма коментари:

Популярни публикации

Условия за ползване

Цялото съдържание на този блог е авторско и лицензирано под

Creative Commons

Приятно четене!
Marten's