Кратък ONline учебник по фризьорство
Loading

четвъртък, 29 юли 2010 г.

- стилизанти

Започваме с лак за коса :
Съдържа в себе си Alcohol denat ,Aminomethyl Propanol ,Alkyl Benzonate ,Phantenol ,Extract ..... ,Benzyl Salicylate и др.Използва се като финиш.продукт при създадена вече прическа...
Видове:
лека фиксация - фиксацията е супер лека и запазва движението и  живината на прическата (обикновенно е подходящ за леки и ефирни прически и за високи температури)
средна фиксация - запазва живината па прическата като леко я втърдява (удължава времето на запазване на формата и обемът,подходяща за средни температури)
силна фиксация - втърдява прическата като отнема от движението и живината на косъма (използва се за максимално време за запазване на прическата както и за подчертаване на отделни детайли като е подходящ за влажно и студено време)
Ultra фиксация - запечатва прическата във форма и обем (обикновенно е подходящ за официални прически и кокове)
Допълнение:повечето производители на професионални продукти за подръжка на косата използват анти-влага добавки в стилизантите,както и за блясък...
Нанасянето става от разстояние 30/35см от главата на клиентът/ката.Допуска се по-близко разстояние при подчертаване на отделни елементи.

Пяна за коса
Използва се преди подсушаване или финално изсушаване на косата(за къдрава или изправена).Нанасянето става директно в/у косъма.
Видове:
лека фиксация
средна фиксация
силна фиксация
Единствената разлика във фиксацийте е втърдяването на косъма(формата,обемът) и утежняването на косата,което играе важна роля за последващите процедури(обикновенно изсушаване) и поведението на косъма след тях.

Гел за коса
Използва се за финализиране на прическата.Най често за оформяне на мъжка прическа.Фиксацията е от средна до ултра,като видовете са най рознородни-мокър ефект,ефект на брилянтин,ефект на вакса за коса,анти-влага и т.н.


Вакса за коса
Обикновено се използва за подчертаване на дадени детайли в прическата,но напоследък излезнаха и стик-вакси със или без фиксация.Особеното при ваксите като цяло е , че ако прекалиш с количеството се получава обратен ефект-можеш да загубиш даденият детайл заради консинстенцията на самият материал-прекалено омазняващ е заради използваният восък.

Стик-вакса
Има приложение както обикновената , но с тази разлика , че можете да конкретизирате по - прецизно детайлите , които Ви интересуват заради формата на продуктът.Гел-вакса
Съчетание на гел и вакса за коса-много лека фиксация с подчертаващият елемент на ваксата.Нанася се върху даден елемент от прическата.При мъжките прически се допуска и нанасяне върху цялата коса.Специално посочената марка има и една особеност-положен на мокра коса е гел , а на суха коса е вакса.Повече за продуктите  и техните видове - тук
п.с. Не гарантирам изчерпателност.Всеки производител има свои особености в продуктовата линия , които са описани в допълнителна документация , а за повече информация има Google
Публикуване на коментар

Популярни публикации

Условия за ползване

Цялото съдържание на този блог е авторско и лицензирано под

Creative Commons

Приятно четене!
Marten's