Кратък ONline учебник по фризьорство
Loading

четвъртък, 29 юли 2010 г.

- стилизанти

Започваме с лак за коса :
Съдържа в себе си Alcohol denat ,Aminomethyl Propanol ,Alkyl Benzonate ,Phantenol ,Extract ..... ,Benzyl Salicylate и др.Използва се като финиш.продукт при създадена вече прическа...
Видове:
лека фиксация - фиксацията е супер лека и запазва движението и  живината на прическата (обикновенно е подходящ за леки и ефирни прически и за високи температури)
средна фиксация - запазва живината па прическата като леко я втърдява (удължава времето на запазване на формата и обемът,подходяща за средни температури)
силна фиксация - втърдява прическата като отнема от движението и живината на косъма (използва се за максимално време за запазване на прическата както и за подчертаване на отделни детайли като е подходящ за влажно и студено време)
Ultra фиксация - запечатва прическата във форма и обем (обикновенно е подходящ за официални прически и кокове)
Допълнение:повечето производители на професионални продукти за подръжка на косата използват анти-влага добавки в стилизантите,както и за блясък...
Нанасянето става от разстояние 30/35см от главата на клиентът/ката.Допуска се по-близко разстояние при подчертаване на отделни елементи.

Пяна за коса
Използва се преди подсушаване или финално изсушаване на косата(за къдрава или изправена).Нанасянето става директно в/у косъма.
Видове:
лека фиксация
средна фиксация
силна фиксация
Единствената разлика във фиксацийте е втърдяването на косъма(формата,обемът) и утежняването на косата,което играе важна роля за последващите процедури(обикновенно изсушаване) и поведението на косъма след тях.









Гел за коса
Използва се за финализиране на прическата.Най често за оформяне на мъжка прическа.Фиксацията е от средна до ултра,като видовете са най рознородни-мокър ефект,ефект на брилянтин,ефект на вакса за коса,анти-влага и т.н.














Вакса за коса
Обикновено се използва за подчертаване на дадени детайли в прическата,но напоследък излезнаха и стик-вакси със или без фиксация.Особеното при ваксите като цяло е , че ако прекалиш с количеството се получава обратен ефект-можеш да загубиш даденият детайл заради консинстенцията на самият материал-прекалено омазняващ е заради използваният восък.

Стик-вакса
Има приложение както обикновената , но с тази разлика , че можете да конкретизирате по - прецизно детайлите , които Ви интересуват заради формата на продуктът.











Гел-вакса
Съчетание на гел и вакса за коса-много лека фиксация с подчертаващият елемент на ваксата.Нанася се върху даден елемент от прическата.При мъжките прически се допуска и нанасяне върху цялата коса.Специално посочената марка има и една особеност-положен на мокра коса е гел , а на суха коса е вакса.







Повече за продуктите  и техните видове - тук
п.с. Не гарантирам изчерпателност.Всеки производител има свои особености в продуктовата линия , които са описани в допълнителна документация , а за повече информация има Google

2 коментара:

BALI каза...

Здравейте! топъл поздрав.
Блогът ви изглежда добре.

Надявам се получат успеха през цялото време.

Marten's каза...

Мерси......
Радвам,се че Ви харесва

Популярни публикации

Условия за ползване

Цялото съдържание на този блог е авторско и лицензирано под

Creative Commons

Приятно четене!
Marten's